info@usrvitez.ba

Državno prvenstvo u mušičarenju U-18

U Busovači, na rijeci Lašvi, u nedjelju, 28.08.2022. godine održano je Otvoreno prvenstvo SRS BiH u mušičarenju za juniore. U odnosu na dosadašnji odaziv, ove godine možemo biti svi prezadovoljni učešćem 32 takmičara iz oba entiteta koji su u Busovaču stigli iz Banja Luke, Viteza, Šipova, Fojnice, Uskoplja-G.Vakuf, Bihaća, Novog Travnika i Konjica.

Iako je čitav dan vrijeme bilo promjenljivo, u drugom krugu vremenski uslovi su se pogoršali praćeni jakom grmljavinom, te je takmičenje nakon skoro dva sata trajanja prekinuto radi sigurnosti učesnika. Težak dan i nepovoljni vremenski uslovi nisu uticali da takmičenje prođe u fer i korektnoj borbi, i da na isto nije bilo primjedbi.

Priznanja i diplome onima koji su bili najbolji uručio je Anto Matošević, selektor juniorske reprezentacije.

Titulu Šampiona ponio je Šljivo Santino, član OSR „Konjic“, drugi je Ribić Alen, član SRD „Šipovo“, a treći Grbić Andrej, član SRD „Banja Luka“.

Navikli da je organizacija u Busovači uvijek na visokom nivou i ovaj put su iznenadili jer su svim učesnicima prije polaska na stazu uručili lanč pakete.

Za USR Vitez nastupili su Amar Babić, Adin Topčić i Emrah Trako. Ekipu je vodio Anto Lord Matošević. Najbolji plasman je ostvario Emrah Trako koji se plasirao u reprezentaciju BiH.

Plasman u reprezentaciju BiH ostvarili su:

Šljivo Santino - OSR „Konjic“
Ribić Alen - SRD „Šipovo“
Grbić Andrej - SRD Banja Luka
Pavlović Aleksandar - SRD „Banja Luka“
Laštro Teo - OSR „Konjic“
Trako Emrah - USR „Vitez“ 

Juniorskoj reprezentaciji BiH, takmičarima i selektoru, želimo puno uspjeha na predstojećem Svjetskom mušičarskom prvenstvu koje se 2023. godine održava u Mostaru.